fredag den 27. maj 2011

Royal Icing

Når jeg laver glasur bruger jeg ikke en opskrift, men gør det lidt på gefühl.
Men det kan måske være svært i starten hvis man ikke er sikker på hvordan den rette konsistens er.

Her er en opskrift på royal icing (RI) som er blevet brugt i tidernes morgen.

1½ pasturiseret æggehvider
ca. 300 g flormelis
1 tsk auto-citron ( citron saft )
evt. smagsstoffer

Fremgangsmåde:
Lad æggehviderne stå til det har fået stuetemperatur, kom dem bare i en mellem-stor skål med det samme.
Sigt flormelisen. kom halvdelen ned i æggehviderne. Rør det sammen med en ske. Det er super vigtigt ikke at piske det, da det vil danne en masse luftbobler og give et ringere resultat. Glasuren bliver svær at arbejde med.
Rør citron saft i og evt smagsstof.
Kom det resterende flormelis i lidt ad gangen. Rør til glasuren har en ensartet konsistens.
Glasuren skal være fast, man skal kunne trække toppe op uden de falder sammen.

Man kan med fordel komme lidt glycerin i sin glasur, det giver den et mere skinnende look.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar