lørdag den 29. december 2012

Uro til puslebord del 1


Skal i gang med at lave en uro som skal hænge over puslebordet. Jeg har kigget på Pinterest og googlet en del, og synes der findes en masse flotte DIY uroer. Jeg har samlet inspiration og fundet materialer til en jeg vil lave.


Nu mangler jeg bare at finde min limpistol, få fat i noget kabel og en rulle sort garn. Nå ja, og en krog at hænge det op i. 

Synes det langt hyggeligere og federe at lave tingene selv. Det er stadig nyt for mig i det, det kreative jeg har lavet i mange år har været i sukker og kage. Tror bare ikke en uro i kage ville holde i lang tid :) 
Jeg kunne jo også købe en, men kan ikke finde en jeg synes passer. 
Det er en anden historie med den til over sengen, der vil jeg gerne have noget med musik og det kan jeg ikke lige hitte ud af. 
Jeg håber på at finde en musik-uro på udsalg i den kommende måned. 


torsdag den 27. december 2012

Øv dag

Jeg er såååå træt idag og har hovedpine. Ville ellers have hygget med lidt hæklerier i form af bolde, men jeg orker altså bare ikke. Måske senere!

Min mand har ferie, han har lovet at vi kan få rydder lidt op ved puslebordet og samlet tremmesengen. Og få hæng hylder og billeder op. Så er tingene klar til jeg kan få vasket af og gjort klar. For selvom vi ved hvornår kejsersnittet er (tæt på termin) kan lillebror jo godt finde på at ville ud før. Så jeg håber på vi kan være færdige ca 2-3 uger før termin. Men det burde kunne lade sig gøre. Det er jo ganske små ting vi mangler at ordne.

Det har været en dejlig jul. Jeg har "bare" ønsket mig gavekort så jeg kunne få noget nyt lækkert tøj, når min krop er ved at finde sig selv igen. Kunne heller ikke finde på noget jeg mangler lige nu.
Vores søn fik en masse lego og et par bøger. Jeg synes det er så dejligt han er blevet glad for at læse.

Jeg håber du har haft en dejlig jul og der har været et par gode gaver til dig under træet.

Ps. Perleskålene hittede. Har selv en stående :)


lørdag den 22. december 2012

Fredags juleshopping


Jeg fik klaret min julegave indkøb igår. Det tog os knap 5 timer med en drikkepause og en dejlig frokost pause.
Fik desværre ikke pakket ret mange af gaverne ind i butikkerne, da man efter at have stået i kø til at købe sine ting, skulle stå i en ny kø for at få pakket ind. Det orkede jeg altså ikke lige, så det er blevet til  indpakning hjemme. Hvilket jeg synes er rigtig hyggeligt :)

Jeg fik købt perler (et pose blandet og en pose grøn) og plader til Oliver, så han kunne lave sit juletræ til mormor og morfar. Vi lagde ud med et hjerte og når jeg siger vi er det fordi jeg måtte sidde og sortere perler i farver efter ønske fra drengen. På trods af der var 6000 perler i poser var det utrolig svært at finde nok i en farve til at fylde en række, men vi klarede den og han fik lavet et rigtig fint hjerte. Ud over hjertet ville han gerne lave skåle. Så fik fik produceret 6 skåle til gaver og de blev rigtig fine.


Vi smurte en ovnfast skål med lidt olie så perlerne kunne sidde fast. Kom et par håndfulde perler i skålen til at starte med og pressede dem forsigtigt op ad kanterne. Så kom vi bare en håndfuld i mere ad gangen til skålen havde den ønskede højde. I bunden sørgede vi for der var lidt ekstra perler. 
Bagte dem i en forvarmet ovn på 200c i ca. 8 min. Oliver var flink til lige at kigge ind til skålen hen mod slutningen. 
Da skålene kom ud af ovnen trykkede vi lige lidt på bunden så der ikke var for mange ujævnheder. 
Han er selv rigtig tilfreds med resultatet og glæder sig til at give dem i gave juleaften. 

Ud over de finde skåle fik jeg også lavet en lille ting. Min mor skal have en lille ekstra gave. Og jeg har længe udset mig at afprøve disse hæklede kort fra Kirkesjov. Så sådan et lavede jeg som pynte kort til gaven. Jeg synes selv det er blevet ok, der er nogle af hulerne der er lidt flossede. Men jeg giver den lidt ældre hultang skylden. 
Jeg håber hun bliver glad for kortet og gaven (det er plastik pølsebakker fra Søstrene Grene)



Rigtig glædelig jul 

onsdag den 19. december 2012

De sidste ting


Gisp. På fredag skal jeg ud og købe de sidste julegaver. Jeg har allieret mig med min søster og vi står klar på Fields kl 10 med liste, kuglepen og en god portion tålmodighed (håber jeg) Og vi skal nok holde en del pauser da jeg er meget gravid :)
Nåå ja, skal også lige have 10 gaver til pakkeleg. Gerne med lidt spiseligt imellem.

Ud over julegaver skal jeg også lige have et par ting til mit næste projekt: en barnevognskæde.
Og så har jeg en idé til en lille gave til mine forældre, men jeg mangler enten det rette papir eller det rette stof.

Iiih, min søn har bedt mig købe perler og plader med hjem, så han kan lave en gave til mormor og morfar. Perler er så hyggeligt, så vidt jeg husker.

søndag den 16. december 2012

Ta da! Sengeranden



Jeg gjorde det..... (med lidt hjælp fra min søster og opmuntring fra en god veninde fra fortiden. Hun har en fin blog som har givet mig blod på tanden) kastede mig ud i mit første syprojekt.
En, synes jeg selv, fin sengerand. Fandt en DIY på et forum, som jeg delvis brugte, men der var ikke taget højde for ordentlig lukning af enderne, så det måtte justeres.
Åbningen til skummet er lavet i den ene ende og lukket med velcrobånd.

Den er lidt løs i det, men jeg turde simpelthen ikke lave den for stram, ville blive så ked af mit første projekt gik i vasken.
Er selv ret tilfreds med resultatet, når man tænker på jeg ikke har syet i 15 år, og jeg har endda fået en tittekant på.


Stoffet er fra Stof2000. Inden i er der hobbyskum fra Jysk.




Jeg glæder mig allerede til næste gang jeg kan hive maskinen frem. Og har da også en liste med forskellige idéer jeg gerne vil afprøve. 

Sykassen skal dog opdateres godt og grundigt. Jeg har lånt af min mor, eller passer det lige nu. Altså maskine og tilhørende sykasse. Den er mest fyldt med rod og sytråd var der ikke meget af. De var næsten tomme de få der lå og skreg til hinanden. Så de næste par gange jeg skal ud og købe stof, må jeg have sytråd med. 





 

fredag den 14. december 2012

Ikke kun kage


Jeg overvejede at lave en ny blog, men besluttede mig for at lade være.
Jeg vidste ikke hvad den skulle hedde og gad ikke starte forfra :)
Så jeg bruger "bare" den gamle og tilføjer nye ting.
Da jeg venter mig til februar, har jeg længe ville bla. sy nogle ting selv. Og synes da det er lidt hyggeligt at dele med andre.
Symaskinen er kommet op fra bilen - vi skulle lige spartle og male inden der kom flere ting i hjemmet. Nu har den fået varmen, og imorgen kaster jeg mig ud i at sy en sengerand.
Stoffet købte jeg for en lille måned siden. Glæder mig til at komme igang.




Jeg sætter siden løbende op. Skal lige have rettet lidt mere på billeder osv i side spalterne.