lørdag den 23. juli 2011

Fedtfattige blåbær-muffins



For en lille måneds tid siden bagte jeg nogle lækre fedtfattige blåbærmuffins. De er gode i madpakken og som eftermiddags snack. Eller på morgenbordet hvis man er til det.
Jeg synes det er svært at finde "rigtige" blåbær, i ved dem der er mørke inden i og ikke hvide som dem man typisk kan købe i butikkerne.
Men selv om de her muffins ikke smager helt som dem vi får i 7-eleven, på café eller tanken er disse nu rigtig lækre alligevel.

Fedtfattige blåbærmuffins

4 dl hvedemel
1 tsk natron
1/4 tsk salt
1 tsk allehånde
1 tsk kanel
1 tsk vanille
1½ dl sukker
3 store æggehvider
3 spsk diætmargarine (smeltet)
1 3/4 dl fedtfattig yoghurt naturel
200 g friske blåbær

Fremgangsmåde:
Bland mel, natron, salt, 6 spsk sukker, halvdelen af kanelen og allehånden i en skål.
Pisk æggehviderne i en anden skål til de er lette og luftige.
Kom yoghurt, diætmargarine og vanille i og bland det godt. Hviderne må godt falde lidt sammen.
Kom den "våde" blanding ned i melblandingen sammen med blåbærrene og mix til det lige netop er blandet sammen. Rør ikke for meget i dejen, den må gerne være lidt rustik i det.
Kom dejen i dine muffinsforme, de skal fyldes 2/3 op.
Bland sukkeret med resten af kanelen og allehånden og drys det over dine muffins inden de skal i ovnen.
Bages ved 190°c i ca. 25 minutter.