lørdag den 28. maj 2011

Nye bøger




I onsdags var jeg en tur på posthuset og hente de bøger der lå og ventede på mig.
Jeg har kigget i macaron bogen og glæder mig til at komme igang. Jeg har længe ville afprøve den lille lækre bid. Vi lavede noget ligende da jeg stod i lære, og de var så delikate. De have ikke samme "fod" som en macaron og samme glatte overflade, men konsistensen var nøjagtig den samme.
Nu har jeg taget æggehvider ud, de skal to ude i ca 2 timer, de to timer er gået om 45 min, og så hopper jeg i køkkenet men min nye bog og min iPhone ( der ligger min musik ) og så vil jeg prøve krafter med den lille lækre macaron!

fredag den 27. maj 2011

Basic sugar cookies

Jeg har altid brugt den samme opskrift til mine cookies. Den fungerer nemlig fint for mig, og kakao versionen smager dejligt og giver en flot bagrund til den pynt der kommer på.

Basic sugar cookies

200g blødt smør
200g sukker
1-2 æg
400g hvedemel (plus ekstra til æltning og udrulning)

Smags variation:
1 spsk. vanillesukker
Ca. 1 ps. brunkage pulver
Reven skal af 1 citron eller appelsin (u/sprøjtet)
Erstat 50 gr. af melet med cacao pulver

Fremgangsmåde:
Man kan med fordel rører det sammen på sin køkkenmaskine med spartlen/k-spaden.

Sukker og smør røres sammen. Tilsæt æg og smagsstof.
Sigt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen let sammen. En småkagedej skal røres så lidt som muligt.
Dæk dejen til og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 times tid.
Når dejen har hvilet, ælt den let, og rul så ud på mel strøget bord.
Rul helt ensartet tykkelse ud. ca 5 mm tyk.
Stik de figurer ud du skal bruge.
Bliver dejen for blød at arbejde med undervejs, kan den sættes på køl igen.

Bages midt i ovnen ved 180º i 10-15 min. De må ikke blive for mørke.

Jeg starter med at sætte et ur på 9 min. og så kigger jeg lige til dem og så får de gerne et par minutter mere afhængig af deres fasthed og farven i kanten.

Lad dine cookies køle af inden du begynder at pynte dem.

God fornøjelse

Royal Icing

Når jeg laver glasur bruger jeg ikke en opskrift, men gør det lidt på gefühl.
Men det kan måske være svært i starten hvis man ikke er sikker på hvordan den rette konsistens er.

Her er en opskrift på royal icing (RI) som er blevet brugt i tidernes morgen.

1½ pasturiseret æggehvider
ca. 300 g flormelis
1 tsk auto-citron ( citron saft )
evt. smagsstoffer

Fremgangsmåde:
Lad æggehviderne stå til det har fået stuetemperatur, kom dem bare i en mellem-stor skål med det samme.
Sigt flormelisen. kom halvdelen ned i æggehviderne. Rør det sammen med en ske. Det er super vigtigt ikke at piske det, da det vil danne en masse luftbobler og give et ringere resultat. Glasuren bliver svær at arbejde med.
Rør citron saft i og evt smagsstof.
Kom det resterende flormelis i lidt ad gangen. Rør til glasuren har en ensartet konsistens.
Glasuren skal være fast, man skal kunne trække toppe op uden de falder sammen.

Man kan med fordel komme lidt glycerin i sin glasur, det giver den et mere skinnende look.

How to: Cookies


Jeg har lavet en lille cookie tuturial, håber den kan bruges. Jeg har bare valgt en simpel cookie til denne basis tuturial. Der er mange der ikke er vilde med smagen af sugarpaste/ fondant og så er RI en anden vej at gå, når man skal pynte cookies. Og man kan opnå rigtig flotte resultater med RI, men den rette teknik kan den komme til at give en flot volumen.


 Tag en cookie, vent til de er afkølet, inden du begynder at
komme RI på dem. Jeg har valgt at bruge et hjerte.

 

Tegn en outline med din RI i hvilken som helst farve. Når man tegner sin outline skal RI´en have en fast konsistens. RI´en sprøjtes på med en sprøjtepose, med en rund tip 2 eller 3. Det kommer an på hvad der passer dig bedst. Jeg bruger altid en 2´er.
Når man tegner sin outline, skal den ligges på. Når man starter føres tippen helt ned til din cookie, tryk forsigtigt på posen til glasuren kommer ud. Løft posen 1-2 cm op over din cookie, behold det lette tryk på posen. Din outline kan nu ligges på hele vejen rund. Lig den på med en vinkel på omkring 30 grader. Det er sværere at ligge den på i en ret vinkel.


Når du skal begynde at "floode" din cookie, skal du fortynde din RI med lidt vand. Gør dette lidt ad gangen. Glasuren skal have en konsistens, så når man kører en streg gennem den med en ske skal den flyde sammen i løbet af 2-3 sek. Når man "flooder" sin cookie, kan man bruge en squeezebottle eller ved lidt større flader som denne bruger jeg en ske til at komme det på med og fordeler det med en tandstik.


Når din cookie er færdig er det en god idé at lade den tørre i 24 timer inden du flytter for meget rundt på den. Når din cookie er tør, kan den pyntes yderligere.

God fornøjelse

onsdag den 18. maj 2011

At farve sukker


Jeg bruger jo en del tid på at surfe nettet rundt og kigge på cookie for tiden. Og faldt over en video, hvor man havde en hjerte cookie der var dekoreret med RI, bare som en base. Derefter bliver der lagt en outline på den tørrede RI. Derefter bliver den drysset med en fin farvet sukker. Den blev så yndig. Amerikanerne bruger noget der hedder sanding sugar. Det fåes i mange farver, også herhjemme. Og på en blog havde jeg set hun brugte noget hvidt sanding sugar og farvede det med en pasta farve. Så behøver man jo kun have det hvide sukker hjemme, for pasta farver har man jo altid.
Jeg tænkte om der ikke var et alternativ til dette sanding sugar, og min søster forslog om det ikke var muligt at prøve med perlesukker. Så på vej hjem fra Specialkøbmanden stoppede jeg lige i Irma og købte en pakke perlesukker ( og noget vanille i forskellige former ). Derefter, hjem i køkkenet og teste og fotografere.



Hjemme, fandt jeg en frysepose, kom en lille håndfuld perlesukker i og en meget meget lille klat pasta-farve.
Da alt sukkeret havde fået farve kom jeg lidt mere sukker i. Og da det havde fået farve, kom jeg igen en lille smule sukker i. På den måde var der mere spil i farverne på sukkeret. Og det har jeg selvfølgelig ikke noget billede af.
Imorgen skal det prøves af på cookies og cakepops, når min søster og min gode veninde kommer på besøg.

torsdag den 5. maj 2011

Forårs cookies



Jeg har hen over de seneste par eftermiddag og aftener surfet cookies på nettet, bagt cookies i køkkenet og pyntet cookies i stuen. Jeg har stort set altid pyntet medsugarpaste/fondant, nok mest fordi jeg ikke lige gad røre en glasur (?) eller fordi jeg ikke har haft idéer til hvordan jeg skulle pynte dem. Så har det ofte været nemmere at rulle noget overtræk ud, stikke ud, lime på, pynt med mere overtræk.
Men efter at have studeret en masse helt fantastiske cookies, tænkte jeg nu måtte det være. Man skal jo starte et sted, og det er jo bare at øve forskellige teknikker.


F.eks. det at lave den sorte prik på mariehønen i den anden glasur. Den røde/lyserøde glasur måtte hverken være for våd eller tør. Den skal nemlig være våd nok til at løbe ud i det andet igen, men ikke over prikken og uden at blivet efterladt som en bakke omkring prikken. Det tager nok lige et par forsøg mere at ramme helt plet. Og så skal man heller ikke kunne se den sorte glasur gennem den lyserøde.

Men det var hyggeligt at lave dem og jeg har da et par ting med til næste gang, som gerne må være snart.
Og så er der lige et par småting der skal justeres, som er nemmere at se på billederne end når man sidder med dem foran sig.

mandag den 2. maj 2011

Cupcake cases / liners.........


............ Eller noget i den dur. Kært barn har mange navne.
Ville egentlig bare lige smide et billede af de gode, flotte og farverige cupcake cases jeg fik i fødselsdagsgave af min mand.
Jeg har selv bestil dem på nettet fra England, online-shoppen kan du kigge på lige her
De har mange dejlige ting og gode rabatter. Fragten kan god være meget dyr, men indimellem synes jeg godt man må spendere lidt hos dem. De har mange flotte cupcake cases. Der er til enhver lejlighed og de fås i alle mulige farver og mønstre.