mandag den 28. marts 2011

How to cakepops.

Jeg har prøvet at lave en lille how to. Det er noget der har været på min liste i land tid, og da jeg for et stykke tid siden lavede cakepops ville jeg se om jeg kunne få lavet en how to samtidig.

Bag din fortrukne kage, min var i dette tilfælde en chokolade kage.
Jeg brugte kun halvdelen af kagen til cakepops.

Skær kage til firkanter af passende størrelse.

Smulder kage til krummer. Jeg brugte bare fingrene og nærmest æltede
det i stykker.

Tilsæt herefter en frosting efter smag og behag. Her har jeg valgt chokolade.
Rør krummer og frosting sammen med en dejskraber til en ensartet masse.

Den færdig blandet kage-frosting masse.
Og så er det bare igang med at trille kugler.


Kuglerne må ikke være for tunge, så omkring en spiseske fuld masse.
Kom kuglerne i køleskabet ca 45 min eller ca15 min i fryseren.

Inden kuglerne overtrækkes, skal pinden i. For at pinden sidder bedre fast
dypper men den i det smeltede overtræk først.
Pinden kommes derefter i kuglen omkring til i midten.
Når din cakepop skal dyppes helt,
kommes den lige ned i det smeltede overtræk.
Sørg for det er en dyb skål, eller dæk evt det der stikker op,
ved hjælp af en ske.
Når cakepopen er trukket op, skal det overskydende bankes forsigtigt af.
 Gør det ved at banke på hånden der holder cakepopen.
Når det overskydende var ved at være væk
sørgede jeg for det sidste rendte af på toppen.
Derefter bankede jeg forsigtigt min cakepop-pind
ned i bordet og den lille snip der nogen gange var, forsvandt.

Stil din pop til at tørre. Jeg brugte bare en oasis-blok,
da det var hvad jeg lige havde.
Hvis vil pynte med sukkerkugler eller ligende,
skal de på inden overtrækket bliver helt tørt.

Rigtig god fornøjelse

tirsdag den 15. marts 2011

Chokolade gange to

Her er opskrifterne jeg brugte til de cakepops jeg lavede i weekenden.

Chokoladekage

380g mel
125g cacao
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
200g blød smør
450g sukker
3 æg
1 tsk vanillesukker
2 3/4 dl mælk

Bages ca. 35 min ved 175c

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen.
Bland mel, cacao, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål.
Pisk smør og sukker sammen til en lys luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det en ensartet masse.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen, skiftevis med mælken.
Kom kagedejen i en bradepande ( ca 30x20 cm )
Bages ca. 35 min ved 175c.

Chokolade frosting

150g smør
1 tsk vanillesukker
375g flormelis
50g cacao
1 spsk mælk

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem godt.
Start forsigtigt ud, så det ikke flyver rundt med flormelis og cacao.

søndag den 13. marts 2011

Cakepops, take one


Det tog lidt længere tid at lave cakepops end jeg regnede med. Men jeg skulle jo lige lave blomsterne, og at trille alle de kugler (cakeballs) tog en stor del af tiden.
Jeg startede med at smelte de lyserøde candy melts, synes den var meget tyk. Tog en ny portion og prøvede at smelte denne omgang i microovnen, som de skriver på pakken også kan lave sig gøre, man skal bare give dem 30 sekunder på lav eller defrost. Jeg vil dog ikke anbefale at man smelter i microovnen. Min portion var brændt i midten til trods for den stod på defrost.
Jeg smeltede de hvide over vandbad og det gik lige efter bogen. Jeg synes massen er tyk når den er smeltet, men har fundet frem til man kan putte lidt shortning eller noget der hedder paramount crystals i for at massen bliver tyndere. Det er nemmere at overtrække med en lidt tyndere masse, det skal jeg hvertfald næste gang.

Jeg besluttede mig for at denne første omgang pops skulle bare være simple. Ville ikke kaste mig ud i noget vildt til at starte med. Skulle jo lige have føling med det. Så det blev til lidt hjemmefarvede sukkerkugler og simpel blomster pynt.


lørdag den 12. marts 2011

Bare fordi!



Ville bare dele et billede af de meget smukke blomster jeg fik af min mand igår.
Men blomsterne fulgte og en stor æske chokolade og en æske med 7 påskeæg, begge fra Peter Beier. Jeg elsker Peter Beier chokolade.

Imorgen...... Cakepops!



Jeg har jo en masse idéer til hvad jeg gerne vil lave, men idéer bliver bare ikke altid ført ud i livet. Men jeg købte bogen, og små fine cutters. I sidste weekend var jeg i Specialkøbmanden og fik købt lidt mere til projekt cakepop. Jeg ville jo egentlig gerne have en af hver farve candymelts, men jeg lagde ud med to, hvid og lyserød. Og så selvfølgelig pinde.
Idag har jeg bagt chokoladekage. Frosting laver jeg senere. Og imorgen, eller meget sent i aften, vil jeg gå i gang med at smuldre, mixe, forme, dyppe og pynte :) Jeg glæder mig.

tirsdag den 1. marts 2011

Cakepop!


Jeg har for et par uger siden modtaget min seneste kagebog. Jeg har i lang tid vidst jeg ikke var til de store kager, men mere er til små kager, som cupcakes, cookies og petit fours. Der er ikke noget bedre end en fin kage i en fin størrelse. Jeg tror også det har noget at gøre med, hvad er der plads til i køkkenet. Skal vi holde noget eller hvis min søster kommer og hjælper med noget kage hun skal bruge, er det altså nemmere at lave det portionsvis, og man skal ikke stå med strore stykke udrullet sugarpaste/fondant på et ofte for lille underlag.
Så er en flot dekoreret cupcake nemmere at lave hjemme i køkkenet. Og en lækker lille bid til aften kaffen, man kan lave i løbet af eftermiddagen.

Jeg har kigget bogen igennem og glæder mig til at komme igang med at prøve at lave Cakepops.
Jeg fik ikke fortalt om bogen. Har bare smidt et billed op. Men bogen er skrevet af Bakerella, som laver de sødeste cakepops. En cakepop er "kagekrummer" blandet med en frosting ( smørcreme, cream cheese frosting osv. ) Man bager en lækker skærekage og smuldre den, og så er det "kagekrummerne". Vil se om jeg ikke kan lave noget >> How to << når jeg får lavet det.
Sammen med bogen bestilte jeg også nogle yndige cutters til at gibe nogle af disse cakepop form.
Cutterne er fra Wilton og hedder Wilton Geometric Crinkle Mini Metal Cutter. Jeg købe mine via Amazon, men man kan også få dem ved en af mine yndlings online butikker, Cakescookiesandcraftsshop.