søndag den 12. september 2010

Weekend på landet


Vi er lige kommet hjem fra en dejlig tur hos mine forældre. De har et hus i Dianalund men en rigtig dejlig have, som er fordelt på en god måde. Efter de er flyttet fra byen til landet er min mor blevet rigtig glad for at sylte, koge, bage, gelere og meget meget mere. Hun har et stort udvalg af frugter, bær og grønt i haven.
Jeg har fået en god bid rabarber med hjem der skal lave kompot af noget af det og resten tror jeg at jeg vil snitte og fryse ned. Så kan man altid bruge det til lækre tærter eller cupcakes i løbet af vinteren.


Når vi besøger min forældre er vi der som regel en weekend og så har vi altid en lille vært / værtinde gave med, som efterhånden er udplantninger til have i form af blomster, buske eller bær. Det er de også meget mere glade for end en buket.

lørdag den 11. september 2010

Kærnemælk

Jeg har 1 liter kærnemælk i køleskabet. Og imorgen skal den blive til rugklappere og scones eller kærnemælkshorn.
Jeg har bagt rugklapperene før med stor succes. De er gode til morgenmad og til frokost.
Vores søn synes det er hyggeligt at have med på madpakke i skolen frem for rugbrødsmadder. Og jeg har aldrig rugbrød med på madpakke, det bliver så kedeligt og jeg er ikke særlig pjattet med pålæg.
Men sådan en "bolle" er meget mere mig. Især med en gang kyllingepålæg og lidt karry/mango dressing det er godt. Jeg kører i bil hele dagen og har igen steder jeg kan holde min mad kold. Så jeg spiser ofte min medbragte rugklapper i løbet af formiddagen og så står resten af dagen på gulerødder og agurk.

Jeg tror det bliver kærnemælkshorn. Sidste gang jeg lavede bagværk med kærnemælk blev det chokolade scones til ære for min søsters nye kæreste der er englænder. Så denne gang må det blive hornene, men scones med appelsin og kardemomme er altså også lækkert.

torsdag den 2. september 2010

Crème brulée



Nogle gange når vi skal have dessert til en hyggelig aften, kan vi godt lide en crème brulée.
Jeg prøvet for nogle år siden at lave en af de pulver pakker, hvor man bare lide kommer lidt fløde i blandingen. AD! Det smagte bare grimt. Og har ikke lavet det eller, for hvis det smagte så grimt var der jo ingen grund til at lave det selv.
Men sidste år var jeg med min søster på Wagamama. Der kunne man få crème brulée med citrongræs og ingefær. Se, det var jo en helt anden konsistens. Den var cremet og lækker og gjorde jeg fik mod på at prøve at lave det selv. Jeg læste rundt omkring på nettet, fandt tips, tricks og opskrifter.
Den jeg har brugt de gange det er lavet herhjemme er denne:

Crème Brulée
4 stk.

4 pasteuriserede æggeblommer
85 g rørsukker
kornene af 1 vaniljestang
¼ liter piskefløde 38%
1 dl skummetmælk


Fremgangsmåde:
Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 35 min, eller til cremen har sat sig, ved 125°.
Stil créme bruleérne i køleskabet i minimum 3 timer - uden at dække dem til.

Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages - den skal have en "glat" overflade og skælve en anelse når den er færdig.


Ved serveringen: Drys de iskolde créme bruleé med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.