fredag den 29. februar 2008

Prædikanten


Jeg er ved at læse en bog, Prædikanten, en kriminalroman af den svenske forfatter Camilla Läckberg. Bogen er nummer to i serien om politimanden Patrick Hedström. Han bor i en lille by i Sverige, Fjällbacka, sammen med sin gravide kæreste Erica Falck, som er forfatter. De møder hinanden i den første bog: Isprinsessen. Som er læst :)

Jeg har kun læst knap halvdelen af Prædikanten og det tegner allerede godt. Jeg har svært ved at lægge bogen fra mig når jeg er kommet igang. Man kan jo lige læse et afsnit mere. Det er super god hyggelæsning. Ikke for uhyggelig.

Man følger "bare" opklaringen af en mordsag. I dette tilfælde finde man en ung pige i Fjällbackas kløfter. Under hende ligger der knogle svarende til to lig mere, som man finder ud af er resterne af nogle piger der forsvandt tilbage i 1979. De kan ud fra knogler se pigerne er blevet tortureret til døde på en forfærdelig måde.


Jeg vil helt klart anbefale man læser Camilla Läckbergs bøger. Hun er en dygtig forfatter, som forstår at holde en fanget.

Bøgerne kan købes på nettet eller i boghandleren til omkring 70,- for paperback udgaven.


Denise

torsdag den 28. februar 2008

Hjerte cupcake


Jeg fik lige løst til at bage lidtd cupcakes så jeg kunne ligge lidt op på bloggen :)


Jeg ville gerne teste min hjerteforme igen, men jeg synes ikke det gik så godt.
De cases jeg havde med hjerter jeg gerne ville bruge var for store, så det blev til en pæn kage.
Den glace der er på er en satin icing fra en af mine bøger. Der står i opskriften man skal bruge vegetabilsk fedt, men jeg havde kun animalsk, så det blev det. Der stod i opskriften at glasuren stivner meget hurtigt og det kan jeg kune sige ja til.

Men jeg fik lavet min test kage ( ny opskrift, ny icing og glimmer )

Øvelse gør mester, men i skal nu se den alligevel.


Denise

Når kusine komme på besøg





Jeg var nede og besøde min morfar sidste uge. Fredag kom min to kusinder på besøg til en gang kagebagning. Jeg tror de forventede vi bare skulle bare en kage, MEN jeg havde taget min værktøjskasse, cupcake pans, papirforme og mine hjerteforme.

De lavede godt nok stor øjne da de så det hele. De troede ikke der fantes sådanne ting. Så de gik igang med marcipanen og alt muligt værktøj. Og jeg hoppede over i køkkenet og bagte tre slags cupcakes. Chokolademud m/ Vanilla cream frosting. SkumLa m/ colaglasur og jam cupcakes. SkumLa er skumfiduser med cola. Behøver jeg at sige chokoladen var DELICIOUS.

Pigerne var vilde med jam og SkumLa, jeg tror de fik spist fire cupacakes hver.
Her er lidt billeder af de kager vi fik fremstillet, jeg har ikke selv pyntet nogen af dem. Kun bagt dem. Men det er også lige så hyggeligt. De lyserøde i forgrunden er Jam cupcakes, de lyse er SkumLa og dem i baggrunden til venstre er chokolademud, nam nam.
Alt pynten er lavet i overtræksmarcipan. Det er ikke rigtig til at se hvad der er på, men der er alt fra baby-ting til en hammer til hestespring og blomster.
Denise



tirsdag den 26. februar 2008

Min første bagedag



I dag var det min første bage dag. Jeg har lavet et skema for jeg kan komme op om morgenen ( formiddagen) og komme igang med dagen gøremål. Så tirsdag er bage dag til bloggen :)


Jeg gad egentlig ikke idag, men her til aften tog jeg mig sammen og lavede nogle lækre chokolade cupcakes med en smørglasur. De er ret gode.


Jeg kan da lige smide opskriften her:

2dl vand
85g smør
85g sukker
1 spsk lys sirup
3 spsk mælk
2 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
225g mel
2 spsk kakaopulver

Smørglasur

50g chokolade
2 spsk vand
25g smør
175g florsukker

Fremgangsmåde:


Kog vand, smør, sukker og sirup til sukkeret er opløst og lad det simre i 5 min.
Kom natron i mælken og rør til det er opløst.
Sigt de tørre ting sammen.
Kom sukkermassen i melblandingen, rør. Kom mælken og pisk til dejen er glat.
Fyld formen 2/3 op.
bages ved 180c i ca. 20 min.


Glasur:
Smelt chokoladen sammen med smør og vand over vandbad og rør sammen til en ensartet masse. Kom massen i florsukkeret og pisk til den er glad.

Pynt med chokolade spåner.

Der skal laves to portioner glasur, en med lys chokolade og en med hvid. eller mørk, hvis det er det man ønsker.


Jeg håber du kan bruge opskriften, den er nem og lækker.
Rigtig god fornøjelse.

Denise

lørdag den 23. februar 2008

Hej med mig




Så har jeg lavet en dansk blog om kager.


Jeg har en engelsk i forvejen, men vill også gerne have en på dansk.
Nogle ting der ude i siden er derofr på engelsk, håber i kan leve med det.
Der kommer ikke lige noget bilede på denne gang, da jeg ikke rigtig har nogen. Eller jo det har jeg, men det er ikke noget at skrive om.


Det skulle da lige været et billede af kagen der startede det hele, som jeg kalder den.
jeg skulle lave en kage til min søns et års fødselsdag. Jeg ville gerne have den skulle være noget specielt og søgte på nettet efter noget anderledes og jeg kan ikke huske hvad jeg googlede, men jeg mener det var kagedokoration. Mit første hit var NCD og ikke KageKompagniet, som mange finder først. Jeg bestilte det første hjem, tingene til kagen: En pakke sugarpaste, en lille rullepind med board, en blå farve en bamseudstikker fra Wilton og små sukkerhjerter. Det var mine første kageting.


Men nok om det, jeg vil løbe for jeg skal ind og lege med Oliver ( den før omtalte søn )